Kuinka haaveesta tuli totta. Tukituotteiden tarina.

01.02.2017

Ajatus tukituotteista heräsi kun mietimme keinoja rahoittaa toimintaamme. Alusta asti oli selvää että tuotteita tulisi myyntiin ja lopuksi päädyimme yleishyödyllisiin tuotteisiin pinssien ja muun diibadaaban sijasta.

 Ensimmäisenä otimme vinkistä vaarin, ja olimme yhteydessä Pekka Halosen akatemiaan jonka opettajille esitimme ideamme siitä, kuinka voisimme tehdä yhteistyötä oppilaiden kanssa. Idea oli ilmeisesti hyvä ja suht piakkoin  oppilaat aloittivat kurssitehtävänsä jonka aiheena oli suunnitella meille ulkoasu tukituotteita varten. Annoimme vapaat kädet ja ainoana kriteerinä oli se että tuotteista kävisi ilmi yhteys meihin. Kaikkien suunnitelmien valmistuttua hallituksemme kävi ehdotukset läpi ja päätöksen suhteen olimme suht yksimielisiä siitä minkä valitsemme kassiin, ja minkä paitaan.

Ensimmäinen varma valinta oli Saran suunnittelema kuosi, joka pienen muokkauksen jälkeen oli juuri sitä mitä halusimme. Suunnittelusta Sara kertoo itse seuraavin sanoin.

Sara & Kestokassi


Kyseisen logon suunnittelu oli itselleni ensimmäinen, joten aloin tekemään logoa mielenkiinnolla. Olen aina tykännyt tehdä töitä käsin koneen sijaan, niin tein ensimmäisen version kokonaan käsin ennen koneelle skannausta. Olin aika iloinen ja yllättynyt, kun kuulin että logoni oli KARMA ry:lle valittu, jonka jälkeen tein pieniä haluttuja muutoksia logoon asiakkaan pyynnöstä. Yhteistyö sujui mielestäni helposti ja yhteisymmärrykseen esimerkiksi mitä osia logosta muutetaan, päästiin ensi yrittämällä. Projekti oli kokonaisuudessaan hauska, ja tällä hetkellä teenkin uutta logoa toiselle yritykselle.

Terveisin Sara


Seuraavaksi oli paitojen vuoro ja sen enempiä empimättä valitsimme Maxin tekemän ulkoasun paitoja varten. Tekstin asettelu vaati pienen korjauksen mutta muuten kuosi kuvasi mielestämme hyvin meitä, ja kolmea perustajajäsentä. Suunnitelua Max kommentoi itse näin.

Max & T-Paita


Logon suunnittelu heti koulun alkuun oli tosi mielenkiintoinen projekti. Aluksi minulla ei ollut mitään ideaa, mutta lopulta sain idean ja tein luonnokset joiden pohjalta aloin tekemään sitä tietokoneella, joka tuntui hyvin vaikealta koska en osannut käyttää vielä silloin ohjelmia, enkä varsinkaa Illustratoria, logon tekeminen tietokoneella vei itselläni paljon aikaa. En olisi silloin uskonut, että minun Karma Ry:lle tekemäni logo ehdotus valittaisiin, olin siitä kuitenkin iloinen, että he pitivät logostani ja yhteistyö sujui mutkattomasti. Tunnen itseni etuoikeutetuksi kun sain mahdollisuuden kokea miltä tuntuu tehdä töitä graafisena suunnittelijana asiakkaalle ja neuvotella logosta ja siitä mitä asiakas on mieltä ja millaisia muutoksia halutaan tehdä. Vaikka logon suunnittelu tuottikin aluksi pään vaivaa niin se oli hyvin opettavainen ja mukava projekti.

Terveisin Max

Materiaali


Kun suunnitelmat ulkoasun suhteen olivat valmiit, piti päättää kuinka toteutamme tuotteiden valmistuksen käytännössä. Karma pyrkii toiminnassaa tekemään mahdollisimmaan paljon yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa ja täten päätimme valita sen pidemmän, mutta paremman tien, kassit tehtäisiin itse. Toinen vaihtoehto olisi ollut huomattavasti halvempien ja heikompien materiaalien tilaaminen jostain kiinalaisesta verkkokaupasta mutta se ei olisi ollut yhtään niin mielenkiintoinen projekti kuin tämä, emmekä halunneet tinkiä laadusta. Aluksi selvittelimme mistä saataisiin kangasta kasseja varten ja muutaman sähköpostiviestin jälkeen apuaan tarjosi paikallinen Keravalainen TYYKIPUOTI! Vierailimme liikkeessä ja saimme sieltä Leenalta ja Ninalta kaiken tarvitsemamme avun, lahjoituksen ja vielä hieman alennusta koska kankaat olivat tulossa hyvään tarkoitukseen. 

Wendy & Ompeleminen

Kankaat saatuamme piti siirtyä seuraavaan vaiheeseen, eli ompeluun! Innokas apurimme Wendy ilmoittautui vapaaehtoiseksi hommaan välittömästi siitä kuultuaan, ja ompeli meille iltatöinään tarvitsemamme kassit.

Painatus

Tintin Tarrapointti

Painattamisen suhteen otimme ensimmäisenä yhteyttä vanhaan tuttuumme Tiinaan joka teki meille tarjouksen paidoista painatuksineen, sekä painatuksien tekemisestä kasseihin. Saamamme tarjous oli miellyttävä ja tuotteet saatettiin myyntikuntoon Tintin Tarrapointilla.

Myynti

Matka oli pitkä mutta siitä selvittiin kunnialla ja ennenkaikkea hyvällä mielellä! Karma Ry:n ensimmäiset tukituotteet ovat nyt myynnissä täällä. Suuret kiitokset kaikille projektiin osallistuneille,  yhdessä teimme yhteistä hyvää.


- Niko Hill